» Начало
Особености в производството
Производството на сайдинг(siding) панелите става не чрез формуване на листовете, а посредством екструдиране. Същността на този метод се състои в това, че предварително приготвената смес, включваща пълнители, модификатори, стабилизатори, оцветители и др., в разтопено състояние се подава на преса чрез профилиращ отвор, след което продуктът запазва придадената му форма. Преминали през екструдера, панелите се подлагат на допълнителна повърхностна обработка, при която могат да се получат разнообразни ефекти на шарки, например наподобяващи дървесина, камък, тухла и др. Най-накрая се оформят специфичните горен и долен ръб на сайдинг(siding) панела, служещи за свързване.
В действителност обаче производството на винилов сайдинг(siding) не е така просто. На практика в процеса на екструдиране съществуват разновидности, поради което се предлагат няколко типа винилни фасадни облицовки.
Съществуват две основни разновидности на технологичния процес – моноекструдиране (панелите се изливат от еднороден състав) и коекструдиране (по дебелината на панелите има пластове от различни смеси, т.е. с различни добавки). Вторият метод е по-практичен, защото позволява по-ефективно разпределение на отделните добавки в обема, така че да се подобрят едни или други качества на материала. Така външният слой (20-25% от общата дебелина на материала), който е обогатен с едни съставки, обезпечава устойчивостта спрямо климатични въздействия, а вътрешният, притежавайки друг химичен състав, обуславя конструктивните характеристики. Коекструдирането позволява рационално използване на добавките, което подобрява качеството на сайдинга и едновременно намалява цената му.
От своя страна този процес се различава в зависимост от това дали се използва първично PVC или PVC от вторична преработка. С цел да се спестят средства като суровина за вътрешния слой на сайдингите, може да се използва рециклиран материал от профили за врати и прозорци.
Разбира се, свойствата на такъв продукт понякога се различават от оптималните и приложението му би трябвало да се ограничи в райони с по-мек климат.
Много важни за качеството на сайдинга са специалните добавки, които забавят стареенето на материала. Те действат така, че свойствата на винилната фасада остават непроменени през целия период на експлоатация. Вземайки предвид действието на такива вещества, някои производители дават гаранция на виниловият сайдинг(siding) до 50 години. Ако искаме да сме обективни обаче, трябва да отбележим, че тази гаранция се дава от резултати на лабораторни тестове, които не отразяват съвсем точно действителните условия на експлоатация. На практика никой няма 50-годишен опит с винилните сайдинги, тъй като те започват да се използват в началото на 70-те години на миналия век.
 
Новини
Особености в производството Производството на сайдинг(siding) панелите става не чрез формуване на листовете, а посредством екструдиране. Същността на този метод се състои в ... Продължава...
Често задавани въпроси
Полезни съвети за потребителите Важна информация и съвети за потребителите: ... Продължава...

Разгледайте разновидностите на най-високия клас винилов (кедров) сайдинг The Foundry USA с четири вида релеф и над тридесет цвята на цени от  90,00лв. до 96,00лв./кв.м.
(цената включва доставка и монтаж с каменна вата, инпрегнирани
летви и парапропусклива мембрана)
 
 
Класически винилов сайдинг(siding) Certain Teed. Продукт №1 в USA с патентованата си формула за винил Certa VinTM с цени доставка и монтаж от 34,00лв. до 42,00лв./кв.м.


Виниловият сайдинг е с доживотна  гаранция
Vinyl Siding with Lifetime Limited Warranty


Нова заключваща система на сайдинг (siding) ламелите устойчива на вятър със скорост над
 
220 км./ч. 

Посетете новия ни уеб сайт на www.сайдинг.eu

 

      
 
  
Продължава...